Linnavalitsus soovib Paide keskväljakut muutma hakata

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvamusfestivali arutelus maakonna keskuse Paide keskväljaku tuleviku osas tekitas elavamat mõttevahetust küsimus kas ja kui, siis palju jätta ruumi autodele.

Paide linnapea Siret Pihelgas sõnas, et mõtteid keskväljaku tuleviku üle on mõlgutatud alates 2008 aastast. Vastuolu pole olnud selles, milline ta välja nägema hakkab, vaid selles, kas ta peaks olema autodele avatud või ei mitte. „Isiklikult näen, et keskväljak on mõnus kogunemispaik linnaelanikele ja turistidele, kus ettevõtjad pakuvad oma teenuseid. Ta ei peaks olema kui läbikäiguhoov,” lausus ta. Raha linna keskväljaku muutmiseks on võimalik küsida Euroopa Liidu strukuurfondidest, tuleb vaid teada, milleks ja kui palju seda vajatakse. „Rahast tähtsam on teada, kuidas me tahame oma linna keskväljakut näha ja selleks küsimegi siin rahvalt nõu,” lisas ta.

Linnaarhitekt Marje-Ly Rebas oli seda meelt, et autod keskväljakul polegi Paides nii peamine probleem. „Suurtes linnades hakatakse liiklusprobleemidega tegelema, kuid meil siin on olulisem mõelda, millega me inimese vanalinna toome ja kuidas me teda siin hoiame,” arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles