Arvamusfestival alustab kuuendat ideekorjet

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Möödunud nädalal algas kuuenda arvamusfestivali ideekorje, kus kõik inimesed ja organisatsioonid saavad esitada ettepanekuid aruteludeks arvamusfestivali programmi.

Arvamusfestival sünnib üle saja partneri koostöös, inimeste ja organisatsioonide esitatud mõtetest. Festival on tänavu  11. ja 12. augustil Paides.

«Oleme avatud kõigile teemadele, mis on tähendusrikkad Eesti inimestele ja ühiskonnale. Inspiratsiooni võib otsida ka sellest, et tänavu tähistavad oma saja aasta juubelit kõik Balti riigid või et vahetult pärast arvamusfestivali algab aktiivne riigikogu valimiste kampaania,» ütles arvamusfestivali 2018 juht Maiu Lauring.

Lauringu meelest on arvamusfestival aastaid olnud edukas ühiskondlike murekohtade ülesleidja. «Nüüd on paras aeg tulla kokku selge sihiga luua või proovida ka lahendusi,» sõnas ta.

Kõik ideede esitajad peaksid olema valmis pakutud arutelu ise korraldama ja tegema seejuures koostööd teiste ideede esitajatega.

Rohkem teavet leiab aadressil www.arvamusfestival.ee/ideekorje. Eesti inimeste ja organisatsioonide ideed on oodatud 4. veebruarini. Lisaks eestikeelsetele aruteludele on väga oodatud ka vene-, inglis- ja mitmekeelsed mõttevahetused.

«Arvamusfestivalil on viiel aastal olnud üle 900 arutelu, andes sadadele inimestele ja organisatsioonidele võimaluse tõstatada ja uues valguses käsitleda Eesti elu edasi viivaid teemasid,» lausus Lauring. «Eesti Vabariigi juubeliaastal soovime ühiselt tähistada, et demokraatlikus riigis on meil selline võimalus olemas.»

Kõik ideede esitajad peaksid olema valmis pakutud arutelu ise korraldama ja tegema seejuures koostööd teiste ideede esitajatega. Arvamusfestivali korraldustiim juhendab ja nõustab ideede esitajaid nii arutelude sisu kui ka tehnilise ettevalmistuse puhul. Arvamusfestival töötab kõik pakutud teemad läbi ja võtab programmi pääsenud ideede esitajatega ühendust märtsi alguses. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles