TOP 20: Järva Teataja loetuimad lood aastal 2019

Silja Vilbu
Copy
Kaks aastat tagasi kiitsid Paides töötanud ukrainlased Anatoly Zhayvoronok (vasakul) ja Jaroslav Mykyta Eesti stabiilsust ja laia tööpõldu
Kaks aastat tagasi kiitsid Paides töötanud ukrainlased Anatoly Zhayvoronok (vasakul) ja Jaroslav Mykyta Eesti stabiilsust ja laia tööpõldu Foto: Dmitri Kotjuh

Järva Teataja tegi kokkuvõte kõige loetumatest lugudest 2019. aastal.

1. Pildid ja video: raskes avariis hukkus lapsi täis autot juhtinud naisterahvas

17. jaanuari hommikul poole kaheksa paiku juhtus liiklusõnnetus Järvamaal Pärnu-Rakvere maanteel Sillaotsa ja Mäo vahel, kus kokku põrkas kaks sõiduautot. Õnnetuses hukkus kolme lapse ema.

2. Hukkunud naise tuttav: Ta oli tõeline pereema 

Traagilisse õnnetusse sattunud pereema tuttav ja naaberküla elanik Taiga Laur ütles, et juhtunuga on ülimalt raske leppida, sest Liia kohta on tal lausuda üksnes häid sõnu. „Ta oli väga lahtiste kätega ning hoolitses oma pere ja kodu eest,“ lausus ta. „Võib öelda, et ta oli tõeline pereema ja emaduse etalon.“

3. Paide kesklinnas arenes tagaajamine, milliseid vaid põnevusfilmides näha saab

Video filminud lehelugeja on keskväljakuäärses söögikohas lõpetamas söömist kui ühel hetkel kaiguvad läbi linna sireenid. Ja seejärel nägi ta pilti, mida oleks võinud vaatama jäädagi: eravärvides politseiauto ajas vilkurite sähvides taga järelhaagisega väikebussi. Ikka tiir ümber keskväljaku ja seejärel järgmine. Mingil hetkel sekkus tagaajamisse ka politseibuss.

4. Ebaõnn lõpetas kütusevarguseks kohandatud auto sõidud

Paide politseimaja sisehoovi pargitud väikekaubik Peugeot Partner näeb välja nagu üks neist tuhandetest tööautodest, mis Eesti teedel vuravad. Nii tundub siiski vaid esmapilgul, sest valgustkarvateks tegudeks kohandatud auto peabki jääma märkamatuks. Tegelikult on see tehniliste teadmistega meistrimehe valmistatud tankurauto, aga mitte ühegi teise liikuri tankmiseks, vaid teistest masinatest kütuse kättesaamiseks ja kiirkorras kaubaruumi peidetud mahutitesse ümber pumpamiseks.

5. Kadunud Elvise surnukeha leiti Prääma rabast

31. augusti pärastlõunal kella 13.30 paikul leiti nädalajagu kadunud olnud Elvise elutu keha Prääma raba servast. "Esialgsetel andmetel mehe surnukehal vägivalla tundemärke ei tuvastatud. Samuti ei leitud märke, mis viitaks õnnetusele," ütles politsei pressiesindaja.

6. Ohtlik möödasõit: Tallinna-Tartu maanteel põrkasid kokku sakslaste autotööstuse luksmargid

31. juulil kella 14.50 ajal sai häirekeskus teate, et Järvamaal Tallinn-Tartu maantee 79. kilomeetril Otiku külas põrkasid kokku sõiduauto Audi ja väikebuss Mercedes-Benz. "Esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kui Tartu suunas sõitnud Mercedes oli sooritamas möödasõitu Audist, kui samal ajal alustas Audi möödasõitu tema ees sõitvast veoautost," selgitas Kontkar. 

Avarii tallinna-tartu maanteel. Авария. Фото иллюстративное.
Avarii tallinna-tartu maanteel. Авария. Фото иллюстративное. Foto: Tiit Reinberg

7. Soomes kaduma läinud paidelane leiti tapetuna metsast

Eelmise aasta lõpus kirjutas Järva Teataja, et lähedased otsivad taga Paidest pärit Sveni (51), kes Soomes kaduma läks. Kahjuks selgus mõnda aega hiljem, et mees on siit ilmast lahkunud. Soome väljaanne kirjutas veebruarikuu esimesel päeval, et politsei pidas kinni 25- ja 26-aastased vennad, keda kahtlustatakse 51-aastase eestlase tapmises. 

8. Vee perearstikeskust rünnati jõhkralt

30. oktoobril kella 10 ajal tungisid kaks meest Paides Vee perearstikeskusesse ning nõudsid räusates enda abistamist. Üks meestest surus relvataolise eseme pereõe ribide vahele ning teine lubas kogu kupatuse õhku lasta.

9. Tallinna-Tartu maanteel hukkus liiklusõnnetuses inimene

25. juunil kella 16 paiku sai häirekeskus teate, et Tallinna-Tartu maantee 92. kilomeetril Mäekülas on toimunud raske avarii, kus teelt sõitis välja sõiduauto Chrysler. Roolis olnud 60aastane naine hukkus sündmuskohal.

10. Mart Helme EKRE talvepeol: Martinit tahetakse tembeldada pedofiiliks

12. jaanuaril Paide muusika- ja teatrimajas toimunud EKRE talvepeol pidas partei esimees Mart Helme tulise kõne, kus kritiseeris kõiki teisi erakondi ja meediat ning kutsus parteikaaslasi üles kindlale meelele, sest enne valimisi hakatakse neid mustama. «Meie vastu kavandatakse rünnakut,» hoiatas ta. 

EKRE talvepidu Paide muusika- ja teatrimajas. Pildil Mart Helme.
EKRE talvepidu Paide muusika- ja teatrimajas. Pildil Mart Helme. Foto: Dmitri Kotjuh

11. Järva-Jaani vanatehnika varjupaigas peksti autodel klaasid sisse

Järva-Jaani vanatehnika varjupaik andis septembris teada, et vandaalid on lõhkunud nelja sõiduki esiklaasid. Varjupaiga peremees Tuve Kärner ütles, et tegi juhtunu kohta politseile avalduse. «Järva-jaani on nii väike koht, et naabri- ja videovalve abil on võimalikud süüdlased tegelikult juba teada,» märkis ta.

12. Video: BMW maastur näitab kevadpealinnas liiklusülbuse kõrgemat klassi

Sotsiaalmeedias "Märgatud Türil" grupis jagati novembris videot kevadpealinna liiklusest. Kannatamatu BMW juht sõitis vastassuunavööndisse, et esimesena tõkkepuu alt läbi pääseda.

13. Tööhullud ukrainlased mõjutavad Eesti ehitusturgu

Ukrainast Eestisse ehitama tulnud mehi ei maksa võrrelda antiikaja galeeriorjadega, kelle aere rebivatele kätele andis hoogu turjal laksunud piits. Need Taga-Karpaatiast pärit mehed on kõrge motivatsiooniga ja tahavad aja võimalikult tõhusalt rahaks keerata. «Ukrainlased on maailmas töökuselt teisel kohal. Ainult hobune töötab rohkem,» rääkis Kristian Ruzhella oktoobris Järva Teatajale.

14. Plahvatanud kodukeemia saastas Lembitu pargi mänguväljaku

Ühel novembrikuu õhtul said mitmed lastega Paides Lembitu pargis käinud lapsevanemad ehmatuse osaliseks, kui nende lapsed kurtsid pärast sinise kausi moodi minikarusselli peal käimist sügelust ja kipitustunnet. Hiljem selgus, et lasteatraktsioon oli söövitava ainega koos.

Sinine keerlev atraktsioon Paide Lembitu pargi mänguväljakul, mis oli söövitava ainega koos. 
Sinine keerlev atraktsioon Paide Lembitu pargi mänguväljakul, mis oli söövitava ainega koos. Foto: Silja Ratt

15. LIIKLUSVIDEO: Riski piiril sõitja pääses napilt postidesse kihutamisest

Kaameraga auto oli liikumas Pärnu-Rakvere maanteel Türi-Allikul suunaga Paide poole kui temast tehti möödasõitu. Teht selliselt, et möödasõitja pääses ülinapilt kummipostidesse kihutamisest.

16. Teadmata kadunud proua jälgi varjutab saladuseloor

Jaanuari alguses kirjutas Järva Teataja, et 25. detsembril läks Järvamaalt Roosna-Allikult kaduma 81aastane naine, keda ei ole siiani õnnestunud leida. 5. jaanuaril naine siiski leiti, paraku surnuna.

17. Vilemees kukkus Aravete spordihoones kokku ja suri

7. jaanuari hommikul Aravete spordihoones peetud Järvamaa korvpalli-meistrivõistluste kolmanda mängunädalavahetusel Retro ja Ambla SK mängu ajal kukkus kokku kohtunik ja suri.

18. Martin Helmele tehti Järvamaalt tapmisähvardus

Paide mees tegi EKRE poliitikule Martin Helmele märtsis tapmisähvarduse, mille kohta Helme tegi politseisse ka avalduse. Martin Helmet ähvardanud mehe abikaasa ütles Järva Teatajale, et mees kirjutas selle ähvarduse Facebooki nädalavahetusel ja ta polnud sel ajal kaine.

19. Kahe naabri piiritüli tipnes musta kassi teibasse löömisega

Rahulikus Türi linnas paisus tüli kahe naabri vahel paisunud nii suureks, et usuti juba sedagi, et aiateiba otsa torgatud musta kassiga on toime pandud mingeid nõiduslikke rituaale.

20. Kas augustis on veel suveilmale lootust?

Järva Teataja uuris augusti alguses kodu- ja välismaistest ilmaportaalidest, kas augustis on veel suveilmale lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles