Kahe naabri piiritüli tipnes musta kassi teibasse löömisega

Tiit Reinberg
Copy
Koidula 47 omanik Merit Ventonen ei mõisa, kuidas võib piir sedasi nihkuda, et naabri omaks saab isegi osa tema kõrvalhoonest, mis paistab pildil suure vahtrapuu taga.
Koidula 47 omanik Merit Ventonen ei mõisa, kuidas võib piir sedasi nihkuda, et naabri omaks saab isegi osa tema kõrvalhoonest, mis paistab pildil suure vahtrapuu taga. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Rahulikus Türi linnas on tüli kahe naabri vahel paisunud nii suureks, et nüüd usutakse juba sedagi, et aiateiba otsa torgatud musta kassiga on toime pandud mingeid nõiduslikke rituaale.

Neli aastat tagasi nägi toona Kanadas elanud Merit Ventonen internetis Türi Koidula 47 maja müügikuulutust. Rahuliku aedlinna vaikne tänav, suur aed. 1828. aastal ehitatud maja oli igati ilus, kuigi vajas remonti. Kõik see meeldis Ventonenile sedavõrd, et palus oma tädil Liivi Kivisel maja ära osta.

Kui Ventonen ookeani tagant Türile oma tulevast kodu uudistama sai tulla, oli endiselt kõik roosiline. Naabermajas, Koidula 45 elas kaks leibkonda, üks vanem naine ja mees, kellele meeldis pudelipõhja vaadata. Naabritega probleeme siiski polnud. Igaüks ajas oma asja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles