Jalgrattad lähevad nagu soojad saiad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agnes ja Kadi Kõrts lukustasid oma jalgrattad eile lõuna ajal kauplusse minnes trosslukuga hoidla külge. Enne ratta lukustamist vaatab Agnes järele, kas tal ka võti kaasas on, sest ükskord ununes see koju ja siis ei saanud lisaks varastele ta ka ise oma sõiduriista kätte.
Agnes ja Kadi Kõrts lukustasid oma jalgrattad eile lõuna ajal kauplusse minnes trosslukuga hoidla külge. Enne ratta lukustamist vaatab Agnes järele, kas tal ka võti kaasas on, sest ükskord ununes see koju ja siis ei saanud lisaks varastele ta ka ise oma sõiduriista kätte. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järvamaad on tabanud jalgrataste varastamise laine, kaotsi lähevad nii kallid kui ka odavamad sõiduriistad ning seda nii öösiti trepikodadest ja keldritest kui ka päeval kaupluste eest.

Paide politseijaoskonna juht Üllar Kütt ütles, et juuni algusest on maakonnas registreeritud 13 jalgrattavargust, millest kaheksa on toime pandud öösel. «Järvamaa jaoks on see suur number,» nentis ta.


Peamiselt varastatakse rattaid trepikodadest ja keldritest, kus need on lukustamata või kaitstud trosslukuga. «Trepikodadesse ja keldritesse on varastel suhteliselt lihtne pääseda ja seetõttu tuleks jalgrattaid hoida öösel kas korteris või majas luku taga,» ütles Kütt.


Ka on tema sõnul varastel kaasas spetsiaalsed tangid, millega on lihtne trossi läbi hammustada. «Seega tasub osta trosslukust ikka midagi turvalisemat,» märkis ta.
Kahe kuuga on varastatud ka kolm maja ette jäetud lukustamata jalgratast, mis on varastele kõige lihtsam saak.
Kütt tõi näite, et Paides parkis üks inimene jalgratta Vaarose kaupluse ette ja kui ta poodi sisse jõudis, nägi ta läbi akna, kuidas varas tema rattaga minema sõitis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles