Arvo Pärt kandis Paide linnavalitsuse kontole pool miljonit krooni

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt
Arvo Pärt Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tänavu riigilt kultuuri elutööpreemia pälvinud Paides sündinud maailmakuulus helilooja Arvo Pärt kandis eile Paide linnavalitsusele üle pool miljonit krooni, millega saab Paide muusikakool juurde mitukümmend uut muusikainstrumenti.


Paide muusikakooli direktori Arne Põdra ütlust mööda uuendab muusikakool Pärdi annetusega kogu puhkpillikoosseisu, ostab akordione, digiklavereid ja pianiinosid, August Teppo lõõtsa, kaks viiulit, kaks vioolat, trummikomplekti ja väiksemaid asju. «Kokku saame üle paarikümne uue instrumendi,» lisas ta. Esimesed instrumendid peaksid muusikakooli jõudma juba lähiajal.

Põdra hinnangul poleks paremat aega Pärdi annetusele olnud, sest pillid on üsnagi oma aja ära elanud ning majanduslanguse tingimustes poleks muusikakool suutnud niipea uusi instrumente soetada. «Pärdi annetus on muusikakooli loomise ja uude majja kolimise kõrval kooli ajaloo üks helgemaid päevi,» kinnitas Põder.

1958. aastal asutatud Paide muusikakoolis õpib 20 õpetaja käe all kümmekonnal erialal 125 noort muusikut. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles