Paidesse ehitatakse veel üks ujula

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus lasteaed kerkib Paide ühisgümnaasiumi naabrusse.
Uus lasteaed kerkib Paide ühisgümnaasiumi naabrusse. Foto: Tiit Reinberg

Sihtasutuse Paide Haldus juhataja Andrus Tull ning OÜ Tafrixi juhatuse liige Riho Metsla allkirjastasid Paide uue lasteaia ujula ning õueala ehitustööde lepingu.


Andrus Tulli ütlust mööda algavad ujulahoone ning õueala ehitustööd juba sel nädalal ning peaksid lõppema augustis, et uus lasteaiahoone koos basseini ning õuealaga lasteaiapere kasutusse juba uuest õppeaastat anda.
6,4 miljonit krooni maksva ehitustööde käigus rajatakse ehitusjärgus lasteaiahoone kõrvale ujulahoone koos vajalike abiruumide ning kuus korda kuus meetrit mõõtudega lastebassein. «Õuealal rajatakse haljastus, erinevad mänguväljakud, liivakastid, vedrukiiged, ronimisseinad ning jalgrattateed,» selgitas Tull. Erinevad mänguväljakud ja atraktsioonid kannavad nimesid nagu «Pesamuna plats», «Loodusrada», «Leiutajateküla», «Kiigesalu», «Rammumehe tee» ja «Metsakurvi tänav».
«Mänguväljakute ja atraktsioonide projekteerimisel on arvestatud rühmade erinevate vajadustega, sest uues lasteaias hakkavad asuma nii sõime- kui ka lasteaiarühmad,» selgitas Tull.


«Kuna Eesti riik otsustas Paide uue lasteaia ehitust toetada 50 protsendi ulatuses kuni 20 miljoni krooniga ning kuna ehitushinnad on langenud, otsustasime lasteaia kõrvale rajada ka basseini, et lastel oleks võimalus omandada ka hädavajalikke ujumisoskusi,» ütles linnapea Kersti Sarapuu. «Ujumisõpetajate sõnul on selge vahe lastel, kes lasteaias esmast ujumisõpet on saanud ja kes ei ole.»
Peale Paide uue lasteaia valmimist sel sügisel on linna mõlemas lasteaias võimalus ujumistunde läbi viia. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles