Türi ühisgümnaasium sai juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Teisipäevasel istungil kinnitas Türi vallavalitsus Türi ühisgümnaasiumi direktoriks Ellu Rusi (pildil), kes oli siiani direktori kohusetäitja.
Türi vallavalitsuse haridusspetsialist haridus- ja kultuuriosakonna juhataja ülesannetes Külle Viks teatas, et koolidirektori konkursile laekus 12 sooviavaldust. «Neli kandidaati oli Järvamaalt, neist kolm Türi vallast, ülejäänud soovijad olid väljastpoolt maakonda,» täpsustas ta.
Viksi selgitusel kvalifitseerusid kõik kandidaadid ja jõudsid edasi vestlusvooru. Kandidaate hindas seitsmeliikmeline komisjon neljas voorus. «Lõpliku otsuse tegemine oli üsna raske, et sõelale jäi kaks tugevat kandidaati, oli ka lisavoor,» märkis ta.
Ellu Rusi, kes asub direktori ülesandeid täitma 1. juunist, ütles kommentaariks, et veel poolteist aastat tagasi mõlgutas ta mõtteid naasta õigusalasele tööle. «Eks ma hingelt ole ikka kooliinimene, ka mu mõlemad vanavanemad olid õpetajad, samuti tädi,» tunnistas ta.
Rusi hinnangul oli Türi ühisgümnaasiumi esimene õppeaasta keeruline ja tegelikult on praegugi veel keerulised ajad. «Et olen selle protsessi sees olnud, tundus veidi ebaaus jätta kogu raskus kellegi teise kanda,» põhjendas ta. «Ka kollektiiv ja õpilased toetasid mu mõtet kandideerida.»
Ellu Rusi töötas aastatel 2010-2011 Türi majandusgümnaasiumi direktori kohusetäitjana ning alates 2011. aastast kuni praeguseni Türi ühisgümnaasiumi direktori kohusetäitjana.
Varem on Rusi töötanud Järva politseiprefektuuris uurija, keskkonnainspektsiooni Järvamaa osakonna juhataja ning Türi vallavalitsuses juristi asendajana.

(Loe intervjuud Türi ühisgümnaasiumi vastse direktori Ellu Rusi ja õppealajuhataja Maili Roosmega 7. leheküljelt.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles