Suri Järvamaa haigla kauaaegne juht Andres Müürsepp

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Andres Müürsepp.
Andres Müürsepp. Foto: Dmitri Kotjuh

Pühapäeval lahkus ootamatu terviserikke tagajärjel Järvamaa haigla peaarst ja Paide linnavolikogu kauaaegne liige Andres Müürsepp.

President Arnold Rüütel omistas Andres Müürsepale 2002. aastal Punase Risti V klassi medali, 2010. aastal pälvis ta Järvamaa vapimärgi ning 2013. aastal valiti ta Paide linna aukodanikuks.

Andres Müürsepaga 13 aastat haiglas koos töötanud ja Reformierakonnas Paide linna heaolu eest seisnud Vilina Hange ütles, et lahkunud on suurepärane inimene, kes seisis nii oma asutuse kui ka kogukonna rahva eest. «Ta oli ääretult tore ja tasakaalukas mees, kes on otsinud nii ette­võtte juhtimises kui linnaelu korraldamises alati rahu ja tasakaalu. Temas polnud kunagi midagi konfliktset, ta tahtis alati leida lahendusi ning töötas nende leidmise nimel ennastsalgavalt,» lausus ta.

Hange silmis oli Müürsepp ülimalt usaldusväärne ja toetav kolleeg, kes kuulas ja aitas. «Enam kui 300 töötajaga ettevõtet nii pikka aega juhtida pole sugugi lihtne, aga ta suutis inimesed ennast kuulama panna ja innustas neid tegema oma tööd hästi,» ütles ta.

Hange meelest oli just Müürsepa teene see, et Järvamaa haigla on viimastel aastatel jõudsalt laienenud. Ehitatud on uus õendusabikeskus ja tervisekeskus ning jõudumööda remonditud haigla vanu ruume. Nüüd unistas ta uuest juurdeehitisest, mis avardaks erakorralise meditsiini osakonna võimalusi ning looks isolatsioonivõimaluse patsientidele tänapäeva keerulistes koroonatingimustes. «Ta jõudis küll lepingud sõlmida ja ehituse käima lükata, kuid selle valmimine jäigi tal nüüd nägemata,» märkis ta.

Vilina Hange ütles, et Andres Müürsepa surm on ebaõiglane, kuid parata pole midagi. Nii tema kui paljud kolleegid jäävad Müürseppa mäletama üksnes heade sõnadega, sest ta tegi palju suuri asju nii haigla kui ka Paide inimeste heaks.

Andres Müürsepp sündis Lõuna-Eesti pealinnas Tartus jaanilaupäeval, 23. juunil 1953. aastal. Ta lõpetas 1980. aastal Tartu riikliku ülikooli arstiteaduskonna. Pärast seda viibis ta aasta internatuuris Tallinna vabariiklikus haiglas. Alates 1. augustist 1981 võeti Müürsepp tööle Paide rajooni keskhaiglasse kiirabiarsti ametikohale, aasta hiljem viidi ta üle Esna jaoskonnahaigla juhatajaks.

1. augustil 1985 asus Andres Müürsepp tööle Paide rajooni keskhaiglas peaarsti asetäitjana ja alates 4. aprillist 1994 töötas ta ASi Järvamaa Haigla peaarstina.

Kolleegid Järvamaa haiglast märkisid, et Andres Müürsepa juhtimisel on Järvamaa haiglast saanud üks suurimaid ja edukamaid ettevõtteid Paide linnas. Tänu tema suurepärasele majandamisoskusele on aastate jooksul renoveeritud kõik haigla osakonnad ja ostetud nüüdisaegset aparatuuri. Tema eestvedamisel on Järvamaa haiglas hakanud vastu võtma erialaspetsialistid kõrgema etappide haiglatest. Seda kõike tegi Andres Müürsepp selleks, et Järvamaa elanikel oleks kvaliteetne arstiabi kohapeal kättesaadav.

Andres Müürsepp oli aastaid Eesti Punase Risti peavalitsuse liige, Paide linnavolikogu liige, paljude komisjonide liige ja esimees ja ning ühel hooajal ka volikogu aseesimees. Ta pühendas oma elu jäägitult Järvamaa meditsiinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles