Suremus maovähki väheneb

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis suremus maovähki väheneb, sest kasvajad avastatakse varem, samuti on paremad ravivõimalused, kuulis ligi poolsada maakonna tervishoiutöötajat teisipäeval Järvamaa haigla neljanda korruse saalis.

Teadmisi vähist ja selle ravist 21. sajandil, samuti patsientide toetamise kohta jagasid Eesti vaieldamatud tippspetsialistid  Põhja-Eesti regionaalhaigla üld- ja onkokirurgia keskusest: dr Indrek Seire ja dr Sander Kütner.

Haigla inimeste kõrval oli kohal ka perearste ja -õdesid kõikjalt maakonnast. Koolitust korraldanud haigla õendusjuht Maire Raidvere selgitas, et kui esialgu oli kavas jagada vähiteadmisi laiemale ringkonnale, siis koolitajatega rääkides selgus, et palju rohkem vajavad teavitust eri tasandite tervishoiutöötajad. «Kuna vajadus just seda sihtgruppi teavitada oli ülisuur, oli koolitus eelkõige mõeldud seekord tervishoius eri tasanditel töötavatele spetsialistidele, kelle teadmistest saavad omakorda kasu patsiendid,« selgitas Raidvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles