Sookure lasteaed hakkas ülikoolile praktikakohaks

Anne Põder
Copy
Tallinna ülikooli alushariduse pedagoogika esimese kursuse tudeng Kaidi Assin mängib Päikesetupsude rühma lastega pildibingot.
Tallinna ülikooli alushariduse pedagoogika esimese kursuse tudeng Kaidi Assin mängib Päikesetupsude rühma lastega pildibingot. Foto: Anne Põder

Paide Sookure lasteaed ja Tallinna ülikool sõlmisid oktoobri alguses koostöölepingu, mille järgi saab lasteaiast ülikoolile Järvamaa praktikakoht. Esimene üliõpilane käis sel nädalal Päikesetupsude rühmas oma vaatluspraktikat tegemas ja lahkus heade muljetega.

Sookure lasteaia direktor Liia Koppel ütles, et varem olid Tallinna ülikoolil praktikakohad üksnes Tallinnas. «Nii ülikooli kui ka maakondade lasteaedade soov oli, et üliõpilastel oleks võimalus praktikat teha oma kodukohale lähemal,» selgitas ta. «Põhjus, miks just Sookure lasteaed välja valiti, olid tutvumiskäigud meie juurde.»

Koppel märkis, et praktikale tulevad edaspidi eripedagoogi-nõustaja ja alushariduse pedagoogi eriala üliõpilased eri kursustelt. «Esimesel kursusel on enamasti vaatluspraktikaga. Edaspidi tulevad juba mängupraktika ja õppetegevuste praktika,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles