Võsavillemeid kütitakse sel hooajal vähem

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirna jahtkonna jahimehe Ahto Kattai lastud emane hunt andis paremal juhul välja väiksemat sorti koera mõõdu. Ta oli poolenisti karvadeta ja tugevalt nälginud. Selline haige loom eksibki Kattai selgitusel viimases hädas inimeste lähikonda kergemat saaki otsima ja tuleb maha lasta.
Kirna jahtkonna jahimehe Ahto Kattai lastud emane hunt andis paremal juhul välja väiksemat sorti koera mõõdu. Ta oli poolenisti karvadeta ja tugevalt nälginud. Selline haige loom eksibki Kattai selgitusel viimases hädas inimeste lähikonda kergemat saaki otsima ja tuleb maha lasta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäevast algav hundijahihooaeg tuleb Eesti rahvusloomale veidi armulisem, sest eelmise aasta jahilimiite on kavas huntide väiksema arvukuse ja tekitatud kahjude tõttu vähendada.

Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialist Peep Männil ütles, et hundiseire andmed näitavad huntide arvukuse vähenemist ja sellest tulenevalt puudub ka vajadus neid senisest rohkem küttida.

Samuti näitab statistika vähem huntide tekitatud kahjujuhtumeid. «Kui mullu kütiti Eestis esimeses limiidijärgus 74 hunti, siis sel hooajal tuleb see arv kindlasti väiksem,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles