Lahe asi ärgitab muusikahuvi

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laheda asja vastu lahe asi: esikohale tulnud loovtööde autorid Kai-Melli Kapten (vasakul) ja Anitra Lukjanov said kingituseks ka Edisoni-nimelise roboti, millega on vahva koolikoridoris võistlust korraldada.
Laheda asja vastu lahe asi: esikohale tulnud loovtööde autorid Kai-Melli Kapten (vasakul) ja Anitra Lukjanov said kingituseks ka Edisoni-nimelise roboti, millega on vahva koolikoridoris võistlust korraldada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetusel olnud HITSA tehnoloogiapäeval selgusid õpilaste digiloovtööde konkursi «Maailmariik Eesti» võitjad. Esikohti jagus ka Järvamaale.

Konkursi finaalis osales ligi 300 õpilast 117 tööga, mida hinnati kaheksas kategoorias ja viies vanuserühmas. Järvamaalt noppis kaks esikohta Türi põhikool.

Kuuendas klassis õppivad Andero Lavrinenko ja Raiko Marrandi pääsesid finaali ja said arvutimängu kategoorias võidu videomänguga «TyriCube-1», mille kaudu on võimalik õppida tundma planeete. «Meie loovtöö eesmärk oli õppida programmeerimist Scratchi keskkonnas ja luua üks põnev mäng, millega saaks ka õppida,» ütles Andero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles