Üks Järvamaa vallavanematest paneb ameti maha ja asub Koeru valda juhtima

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: jarva.ee

Koeru uueks vallavanemaks võib saada Kareda vallavanem Triin Pobbol, kes peaks seejärel astuma Isamaa ja Res Publica Liidu liikmeks.

Koeru valla poliitelu on viimastel nädalatel olnud kirevam kui kunagi varem. Uut vallavanemat on käinud seal kohale määramas nii parteijuht, maavanem, riigikogu liige kui ka minister.

Kaks nädalat tagasi pani Koeru vallavanem Väino Tippi kedagi ette hoiatamata ameti maha. Koerut valitseva Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning valimisliidu Ühtne Koeru koalitsioonilepingu alusel kuulub vallavanema koht IRLile.

Uue vallavanema leidmise koosolekutest on Järva Teataja andmeil osa võtnud IRLi Järvamaa juht Kaido Ivask, maavanem Tiina Oraste, riigikogu liige Kaia Iva ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Kõrgete erakonnategelaste soosik on Triin Pobbol, kuid ta polnud vastuvõetav kõigile partei kohapealsetele tegelastele.

Ühe koosistumisega ei jõudnud IRLi Koeru valimisnimekirja inimesed vallavanema küsimuses ühele nõule, seepärast tulid nad samal põhjusel kokku ka üleeile õhtul.

Koeru vallavolikogu IRLi volinik Riina Lääne ütles eile Järva Teatajale, et vallavanemakandidaat on olemas ja teda tutvustatakse koalitsioonipartnerile homme. Enne seda kohtumist keeldus Lääne, nagu ka teised koosolekul viibinud inimesed, uuelt vallavanemalt saladuskatet kergitamast.

Järva Teataja andmeil on saladuses hoitav vallavanemakandidaat Triin Pobbol, kes on andnud ka nõusoleku, et kui temast saab Koeru vallavanem, liitub ta IRLiga.

Triin Pobbol keeldus eile teemat kommenteerimast, öeldes, et on Kareda vallavanem ja valmis rääkima Kareda teemadel.

Peale Pobboli on Järvamaal parteitu veel vaid Järva-Jaani vallavanem Arto Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles