Ranitsatoetus kergendab koolimineku kulusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keiro Stevan (paremal) ja tema õde Karmely Eliis alustavad 1. septembril kooliteed Paide ühisgümnaasiumis. Laste ema Marit Leppoja (vasakul) sõnul on osa koolitarvetest juba soetatud, ent sobiva koolikoti leidmine nii lihtne ei ole, sest kvaliteetne ranits võib maksta rohkem kui sada eurot.
Keiro Stevan (paremal) ja tema õde Karmely Eliis alustavad 1. septembril kooliteed Paide ühisgümnaasiumis. Laste ema Marit Leppoja (vasakul) sõnul on osa koolitarvetest juba soetatud, ent sobiva koolikoti leidmine nii lihtne ei ole, sest kvaliteetne ranits võib maksta rohkem kui sada eurot. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

´

Kooliaasta algus on paljudele lastevanematele tõsine mure, sest sellega kaasnevad väljaminekud käivad neile sageli üle jõu. Järva Teataja uuris Järvamaa omavalitsustelt, kui suures ulatuses toetavad nemad kooliuusikuid sel õppeaastal.

Ranitsatoetus on kord aastas makstav lisatoetus, mis aitab vanemail kooliaasta algusega kaasnevate lisaväljaminekutega toime tulla ja mida makstakse avalduse alusel kõikidele esimesse klassi minevatele lastele.

Paide linnas elava Marit Leppoja kaksikud Karmely Eliis ja Keiro Stevan alustavad 1. septembril kooliteed Paide ühisgümnaasiumis. Leppoja ütlust mööda aitab ranitsatoetus kooliminekuga seotud kulusid katta osaliselt. «Avaldus on juba esitatud, kui selline võimalus avaneb, siis tuleb see kindlasti ära kasutada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles