Õuna uputus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi tänavu silmanähtavalt lookas õunapuud ja hea saak võiks aiaomanikke rõõmustada, siis suure õunauputusega enamikul neist midagi peale hakata pole. Korralikumatest õuntest saab teha mahla ja moosi, söögi- ja hoidistamiskõlbmatud lähevad seevastu komposti, selgub Järva Teataja ringkäigust.

Paide vallas elava Ene aias võib samuti näha, et kuidas puud ägavad õunte raskuse all ja saak on hea. «Minu aiast võib leida väga erinevaid sorte: «Valge klaarõun», antoonovka, martsipan, paradiisiõunad, «Lembitu», «Tiina» ja suislepp,» täpsustas ta.

Et Enele meeldib köögis palju toimetada ja maitseid katsetada, siis on tema õunte kasutusvaldkond lai. «Mulle meeldib õunu kuivatada, kuid peamiselt valmistan moose ja püreesid,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles