Kaktuse mehed uhkeldavad uute vattide ja pükstega

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurikeskuses tegutseva segarahvatantsurühma Katkus mehed vastsetes rõivastes poseerimas koos nende õmbleja Piret Kreitsmaniga eelmise aasta detsembri lõpul.
Türi kultuurikeskuses tegutseva segarahvatantsurühma Katkus mehed vastsetes rõivastes poseerimas koos nende õmbleja Piret Kreitsmaniga eelmise aasta detsembri lõpul. Foto: Erakogu

«Üks suur rätsepatöö sai valmis: vatid ja püksid tantsurühmale Kaktus – armastuse ja hoolega meisterdatud!»

Nii on kirjutanud Mustla-Nõmme külas asuva Nõgese käsitöötalu meister Piret Kreitsman pereettevõtte Ramjee Facebooki lehel pildi alla, kus ta seisab tantsurühma meeste keskel.

Põhjus, et just tema neid rõivaid õmblema sattus, on Kreistmani selgitusel lihtne. «Kaktuse tantsuõpetajale (Airi Jakobson-Männikule – toim) olen õmmelnud rätsepatööna mõned rõivad, sealhulgas maalitud rukkililledega kleidi – minu esimene maalitud lilledega linane kleit,» selgitas ta. «Lühidalt öeldes on Kaktuse naiste poole peal rohkem kui üks linane kleit rahuloleva kandja seljas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles