Naised jutustavad oma lugu Jõgeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Roosna-Allikul toimunud naiste tantsupeo ülevaatust kiirustasid Paide naisrühma Kägära tantsijad Marika Saar ja Riina Nurklik kaasa elama Jaak Mae suusasõidule Valgehobusemäele.
Pärast Roosna-Allikul toimunud naiste tantsupeo ülevaatust kiirustasid Paide naisrühma Kägära tantsijad Marika Saar ja Riina Nurklik kaasa elama Jaak Mae suusasõidule Valgehobusemäele. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Naistetantsupeo peakorraldaja Airi Rütter ütles, et peole on end kirja pannud 250 rühma 3200 tantsijaga, kellest 240 on segarühmade mehed, ülejäänud naised.
Järvamaalt on peole minemas kaheksa naisrühma ja kaks segarühma. Pealtvaatajaid on oodata 5000 ringis.
Rütter selgitas, et pidu iseloomustab eesti vanasõna «Naine ilma meheta on kui lill ilma leheta». Teine põhjus, miks mehed on peole palutud, on see, et lavastus huvitavam tuleks. «Peo kõrgpunktis saabki naine mehega kokku, sünnib suur armastus ja armastusest sünnivad lapsed,» selgitas ta.
Jõgevale kogunevad naised 10. juuniks. Rütter ütles, et peo eripära on juba seegi, et naised tulevad kõik autodega. «Nii et Jõgeva maakonda sõidab sel päeval sisse umbes 700 autot, mille roolis on naised,» lisas ta.
Kaks nädalat tagasi oli naistepeo korraldusmeeskond Järvamaal Roosna-Allikul, et siit peole minna tahavad rühmad üle vaadata.
Rütter kiitis Järvamaa naisi ja ütles, et eriliselt hea mulje jätsid talle Väätsa neiduderühm Ilodus ja Koeru naisrühm Alleaa. «Me ei tundnud Alleaad üldse äragi, nad on nii nooreks ja kauniks läinud,» kiitis ta.

Kiidusõnu jätkus Rütteril ka memmede rühmadele. «Memmede rühmi on Eestis väga palju ja nad tahavad kõik tulla, aga see pole võimalik,» ütles ta.
Nii püüavad peokorraldajad teha sedasi, et igast maakonnast pääseb peole vähemalt üks memmede rühm. «Praegu vaatasime, et nii Paide kui Järva-Jaani memmede rühmad on nii tublid, et ma kardan, et peame siin hakkama kompromisse tegema,» tunnistas Rütter.
Koeru naisrühma Alleaa juhendaja Ülle Jääger ütles, et võttis seekord koos tantsijatega vastu otsuse kandideerida peole kõrgeimas kategoorias ehk tantsida valikrühmade koosseisus. «Tantsud on koreograafiliselt muidugi keerulisemad ja nõuavad tantsijalt head kehavaldamist, aga naised on tublid ja saavad hakkama,» märkis ta.
Jäägri meelest on naiste pidu Jõgeva tantsujuhtide hea ja julge algatus. «Ega peol muud väga teistmoodi olegi, kui et ülesastumisi on rohkem ja seega on ka rohkem võimalust staadionile saada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles