Rong viis noored laulu- ja tantsupeolised Tallinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul ootasid Türi gümnaasiumi Ia klassi tantsijad ja nende õpetajad koos sajakonna teise Järvamaa noorega rongi, mis viis nad Tallinna lauluväljakule tutvuma suvel toimuva XI noorte laulu- ja tantsupeo paigaga.
Eile hommikul ootasid Türi gümnaasiumi Ia klassi tantsijad ja nende õpetajad koos sajakonna teise Järvamaa noorega rongi, mis viis nad Tallinna lauluväljakule tutvuma suvel toimuva XI noorte laulu- ja tantsupeo paigaga. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile sõitis sadakond Järvamaa last koos teiste noorte laulu- ja tantsupeolistega Edelaraudtee kulul Tallinna, kus lisaks lustimisele ja meisterdamisele sai õppida peol käitumist.
Türi gümnaasiumi Ia klassi tantsija Lisette Kaasiku sai teada, et massiüritustel tuleb hoolega jälgida, et oma grupis püsiks ja ära ei eksiks.
Töötoas meisterdas Lisette endale puuokstest kaelakee. «See käib nii, et punud nagu endale ringi ja paned niidi külge,» õpetas ta.
Lisaks meisterdamisele käis Lisette koos teistega tuletornis, osales teatevõistlusel, vaatas tuleskulptuure, õppis laulupeo üldjuhtide Raul Talmari ja Kaie Tanneri juhendusel laulu ja Märt Agu õpetamisel ühistantsu.

Türi gümnaasiumi muusikaõpetaja Tea Saar kiitis, et lapsed veetsid Tallinnas toreda päeva, kus muu hulgas rääkisid arstid ja politseinikud, kuidas suurel massiüritusel käituda ja koostasid ka nimekirja asjadest, mida peole kaasa võtta. «Lapsed arvasid, et peole tuleb kaasa võtta hea tuju ja palju kannatlikkust,» lisas ta.
XI noorte laulu- ja tantsupeo «maa ja ilm» Järvamaa kuraator Lili Välimäe lisas, et eilne päev oli ka selleks, et saata peo saadikud laia ilma.
Käsitöö, mida töötubades meisterdati, pandi korvidesse ning Eesti koorid ja tantsurühmad viivad need põhja, lõunasse, itta ja läände, näiteks Norrasse ja Saksamaale. Välimäe tunnistas, et eilse päeva tegid temale meeleolukaks lapselikud avastused, mille peale ta ise tulla poleks osanud.
Välimäe meelest oli vahva jälgida, kuidas need, kes juba olid Tallinnas käinud ja rongiga sõitnud, rongi olemust selgitasid ja teised ammulisui kuulasid. «Ja kui me Balti jaama jõudsime, siis üks laps hüüatas: «Vaadake, see on seesama Pika Hermani torn, mis meil õpikus!», teised tõusid püsti ja kilkasid vaimustunult: «Näete, ongi täitsa päris!»,» meenutas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles