Kook, milles kohtuvad pipar ja suhkur

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Sellega, et jõuluaeg  õues must on ja jõulumees peab heade laste juurde minekuks saani asemel vankri valima, hakkavad vist juba kõik harjuma. Olgu maa väljas porine ja must või valge lumega kaetud, siiski on veel midagi, milleta jõulude eel ja ajal läbi ei saa. Kuusk võib oodata ja kinkide pakkimisega on aega, aga kui tuba on piparkoogihõngu täis, siis saabub ka jõulutunne.

Piparkook, see pruunikas ja krõbe ning veidi krehvtiselt magus küpsetis, on aegade jooksul inspireerinud nii muinasjutu- kui ka laulukirjutajaid, kunstnikke ja luuletajaid.

Kes poleks lugenud muinasjuttu Hansust ja Gretest, kes metsas ekseldes piparkoogimajakeses elava kurja nõiamoori juurde pantvangi sattusid. Vähe on ilmselt ka neid, kes poleks kuulnud laulu kolmest präänikumaalt tulnud mehikesest, kel oma jutu järgi seljas magusad kuued ja püksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles