Kuusemüügis teeb eestlane serblasele ära

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide Selveri kõrvale oma müügiplatsi üles sättinud kolm kuusemüüjat. Kõikidega rääkides selgus, et territoorium on ära jagatud sõbralikult, ostjaid jagub kõigile ja üksteisele kaikaid kodarasse ei loobita. Konkurents on pigem tervitatav nähtus ja sunnib müügiedu nimel pingutama.

Nädalavahetusel sättisid jõulupuud valimiseks ja ostmiseks välja Aivi Lepp ja tema abiline, kes palus end lihtsalt päkapikk Katiks kutsuda. Kati selgitusel läks esimene müügipäev laupäeval üllatavalt edukalt. Valikus on peamiselt kodumaine kraam: Valga- ja Põltsamaa kasvandustest toodud kuused. Ja nagu Lepp rõhutas, siis hoolikalt valitud.

Hinnakirja kommenteerides ütlesid mõlemad, et võrreldes eelmise aastaga pole selles korrektuure tehtud ja hinnad on samad. See tähendab, et eestimaise kuuse meetri eest küsitakse 10, serblase ehk serbia kuuse tükihind on 25 ja nulu eest küsitakse 30 eurot. «Me müüme ikka täispaketina ka,» ütleb Lepp naljaga pooleks, viidates, et lisaks jõulupuule on võimalus samast soetada kuusejalg, mis maksab 30 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles