Kes teenivad Järvamaal 1500eurost kuupalka?

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keskmine netopalk
Eesti keskmine netopalk Foto: Kristo Kivisoo

Tööturule sisenejate tüüpiline alampiir «poolteist kilo kätte» jääb enamikule saavutamatuks, kuid mõnes sektoris võivad hea ettevalmistusega inimesed teenida ka esimesel töökohal 1500eurost netopalka.

Eesti suurima palgauuringukeskkonna Palgad.ee analüüs näitab, et 1500eurone netopalk esimesel töökohal on realistlik näiteks IT- ja telekomi, turunduse, kinnisvara ja finantsvaldkonnas. Samamoodi võib hea ettevalmistuse, kuid kogemuseta töötaja teenida 1500eurost netopalka ka transpordi-logistika ja meditsiiniteenuste valdkonnas.

Järvamaa arenduskeskuse juhi Katrin Puusepa ütlust mööda pole hea spetsialisti palgasoov «poolteist kilo kätte» mingi müstika, seda eriti ettevõtetes, kes tahavad saada ja loovad lisandväärtust. Neil ei jäägi muud üle, kui maksta heale spetsialistile korralikku palka ja seda olenemata sellest, mis maakonnas ettevõte asub. «Hea spetsialist võib teenida ka juhist rohkem,» kinnitas Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles