Piimandusmuuseum jätkab uue juhiga

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma eelmisel töökohal linnapea ametis tuli Anneli Siimussaarel vastutada Võhma linna asjade eest. Järgmisest kuust hakkab ta vägesid juhatama Imaveres asuvas Eesti piimandusmuuseumis.
Oma eelmisel töökohal linnapea ametis tuli Anneli Siimussaarel vastutada Võhma linna asjade eest. Järgmisest kuust hakkab ta vägesid juhatama Imaveres asuvas Eesti piimandusmuuseumis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ligi paarkümmend aastat Imaveres asuvat Eesti piimandusmuuseumi juhtinud Ants Välimäe paneb ameti maha. Konkursiga on muuseumile juba ka uus juht leitud. Välimäe on otsusega rahul ja läheb ära rahuliku südamega.

Kuni 1. märtsini kestnud konkursile, millega otsiti sihtasutusele Eesti Piimandusmuuseum juhatuse liiget, laekus mitu sooviavaldust. Vestlusvoorude tulemusel jäi lõpuks sõelale Anneli Siimussaar. «Tema peaks seda vankrit ilusti edasi vedama,» oli sihtasutuse Eesti Piimandusmuuseum nõukogu esimees Jüri Ellram arvamusel. Varem Imavere abivallavanema ning Võhma linnapea ametit pidanud Siimussaare peamiseks plussiks oli senine juhtimiskogemus, samuti on ta kogenud projektide kirjutaja ja tunneb hästi piirkonda.

Piimandusmuuseumgi pole talle võõras, sest on muuseumiga erinevate ettevõtmiste kaudu koostööd teinud. «Kõiki neid tendentse võtsime arvesse,» selgitas Ellram sihtasutuse nõukogu tehtud otsust. «Kinganumber pole kindlasti sama,» ütles Jüri Ellram vastuseks küsimusele, kas ligi paarkümmend aastat asutust juhtinud Ants Välimäe mantlipärija Anneli Siimussaar muuseumi sama edukalt juhtida ja pildil hoida jaksab. Ent lisas, et kindlasti saab Siimussaar oma uuel töökohal edukalt hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles