Merikotkas taastub pliimürgitusest

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaalt leitud merikotkas ei kössita enam apaatselt puurinurgas, vaid on ergas ning reageerib ärritunult tema ümber toimuvale. Paranemist arvestades on see hea märk.
Järvamaalt leitud merikotkas ei kössita enam apaatselt puurinurgas, vaid on ergas ning reageerib ärritunult tema ümber toimuvale. Paranemist arvestades on see hea märk. Foto: Madis Leivits

Järva vallast Laimetsa küla metsadest kolm nädalat tagasi leitud pliimürgitusega merikotkas kosub vaikselt maaülikooli loomakliinikus, kuid oht tema tervisele pole veel möödas.

Kotkast raviv loomaarst ja Eesti maaülikooli doktorant Madis Leivits ütles, et kriitiline aeg on küll möödas, kuid veksleid linnu tervenemise osas ta ei anna, sest kõike võib veel juhtuda. «Hea märk on see, et lind ei kössita enam apaatselt puurinurgas, vaid on ergas ja juba täitsa kotka moodi. Ta tundub olevat üsna närvilise loomuga tegelane, kes kalpsab puuris ringi ja on näha, et ümbritsev elu ei jäta teda ükskõikseks,» kirjeldas ta linnu tegemisi.

Leivitsat rõõmustas tõsiasi, et see merikotkas tegi tema kogenud silmale ära. «Esimene pilk, mis ma Järvamaal talle peale viskasin ütles, et temast asja ei saa. Olen kotkaid palju ravinud ja kartsin, et seda lindu ma vajalikul määral aidata ei suuda. Aga näe ..,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles