Puudega lapsed tunnevad ennast uues lastehoius hästi

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Me Hoolime Sinust lapsehoidja Ene Pärn hoolitseb nii väikeste kui ka suurte hoolealuste eest ning  pakub neile igakülgset võimalust veeta lastehoius meeldiv päev.
MTÜ Me Hoolime Sinust lapsehoidja Ene Pärn hoolitseb nii väikeste kui ka suurte hoolealuste eest ning pakub neile igakülgset võimalust veeta lastehoius meeldiv päev. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paides raske ja sügava puudega lastele hoiuteenust osutav MTÜ Me Hoolime Sinust on võitnud oma hoolealuste südamed ja lapsed tulevad nende juurde rõõmsal meelel. Samal ajal võivad nende vanemad rahulikult tööd teha või puhata, teades, et lapsed on hoitud ja nendega tegeldakse parimal võimalikul moel.

Mittetulundusühingu Me Hoolime Sinust eestvedajad Evelin Kori ja Pille Krause ütlesid, et raske ja sügava puudega laste hoid on neile erihoolekandeteenuste kõrval küll uus tegevusala, kuid nad teevad seda siiras lootuses aidata peresid ja lapsi. «Meie eesmärk on toetada lapsevanema töötamist ja õppimist ning pakkuda võimalust puhata ja elada pereelu täisväärtuslikumalt,» selgitas Kori.

Kori sõnas, et puudega laste vanemad pole sugugi üksi ega pea ennast lapse hoolduse pärast koduseinte vahele jätma. «Isegi kui peres on elu korraldatud nii, et üks vanematest saab lapsega kodus olla, siis tegelikult vajavad vanemad ka omaette koosolemiseks puhkust,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles