«Uinuv kaunitar» kingib pisikestele baleriinidele elamuse

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajaks aastaks uinuma nõiutud kaunitari lugu jõuab Paide muusika- ja teatrimaja lavale täispikkuses Eesti Rahvusballeti esituses.
Sajaks aastaks uinuma nõiutud kaunitari lugu jõuab Paide muusika- ja teatrimaja lavale täispikkuses Eesti Rahvusballeti esituses. Foto: Rünno Lahesoo

Paide balletistuudio väikesed baleriinid harjutavad praegu erilise hoolega, sest juba kuu aja pärast tantsivad nad koos Eesti Rahvusballeti baleriinidega etenduses «Uinuv kaunitar».

Eesti Rahvusballeti baleriini Heidi Kopti meelest on see tõeliselt haruldane võimalus ja harukordne juhus.  Talle meenus, et kord Veneetsias «Pähklipureja» külaliseetenduses tegid kaasa kohaliku balletikooli lapsed, kuid tema teada on see esimene kord, kui välja­spool nii-öelda koduteatrit  «Uinuva kaunitari» etenduses on laval ka kohaliku balletistuudio lapsed.

Kopti lükkab kohe ümber arvamuse, justkui oleks tegemist millegi lihtsaga või tuleks pisikestel tüdrukutel lihtsalt üle lava jalutada. Balletiartistid tulevad varem kohale, et üheskoos nendega harjutada. «Nad on kohe etenduse alguses, proloogis, Aurora ristsetel, kus on viis tähtsat haldjat ja lapsed on nende kaaskond. Nad peavad meie loori hoidma ja meid saatma. Nad on päris palju meiega seotud,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles