Kellahelin kostab uute luukide tagant

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diakon Jaanus Tammiste loodab, et uued torniluugid saavad ette nädala jooksul, siis ei pea ta enam kellahelina kõlada laskmiseks tornis luuke avamas käima.
Diakon Jaanus Tammiste loodab, et uued torniluugid saavad ette nädala jooksul, siis ei pea ta enam kellahelina kõlada laskmiseks tornis luuke avamas käima. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva-Peetri kiriku tornist kostev tärin ja undamine annavad märku sellest, et luukide vahetus käib täie hooga. Kingituseks saadud kelladega alanud ettevõtmine on lõpusirgele jõudmas.

Diakon Jaanus Tammiste võtab töökindad käest ja kiivri peast üksnes pildistamise ajaks, pärast seda läheb töö jälle edasi. Kui asjad sujuvad, peaks nädala lõpus maapinnast 26 meetri kõrgusel tornis uued luugid ees olema.

Neid ei pea enam avamas käima, et lasta kõlada Saksamaalt kingituseks toodud kelladel, mida helistab automaatsüsteem. «Luugid tellisime koos kelladega,» täpsustas Tammiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles