Maakonna pidu jutustas inimese ja riigi loo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa laulu- ja tantsupeo peategelast kehastanud koerulane Uno Aan lõhkus etenduse ajal puid, millest esinejad peo lõpuks ühiselt riida ladusid.
Järvamaa laulu- ja tantsupeo peategelast kehastanud koerulane Uno Aan lõhkus etenduse ajal puid, millest esinejad peo lõpuks ühiselt riida ladusid. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Laupäevane Järvamaa laulu- ja tantsupeo etendus «Oleks minu olemine» rääkis pealtvaatajale Eesti ajaloost ühe vana mehe mälestuste kaudu. Peategelasena laval üles astunud koerulasel Uno Aanil oli selle käigus palju äratundmist.

«Nagu minu elu oleks sealt läbi jooksnud,» ütles  Aan. Ligi 2600 inimesega ühiselt antud etendus pani teda tagasi vaatama nii oma elujärkudele kui ka riigi ajaloole.

Vana peremees meenutas laval oma elu metsateema abil. Etenduse alguses hakkas sirguma väikene puu. Vanamehel tekkis varsti mure selle pärast, et igal pool on raiesmikud, mistõttu karudel ja inimestel pole kohta, kus metsas käia. «Loodusega on mu elu kogu aeg seotud olnud, metsa taastamine, istutamine ja lõikamine on alati teema olnud,» tõi Aan paralleeli oma elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles