Valvurid võtavad peatselt rannad üle

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Suvesoe on mais kestnud juba paar nädalat ja sünoptikute järgi jätkub ka eelolevatel nädalatel. Kuigi suplusvesi on terviseameti andmetel jahedapoolne, on üha rohkem neid, kes otsivad leevendust veekogude äärest. Algaval suplushooajal valvavad vetelpäästjad rannaliste turvalisuse üle maakonna kahes rannas.

Ametlik suplushooaeg algab eeloleval nädalavahetusel ehk 1. juunil. Sel päeval võivad end kindlalt tunda Paide tehisjärve ääres suvitajad, sest Paide Halduse juht Janno Lehemets kinnitas, et üks rannavalvur alustab seal valvekorda. Paide Haldus kuulutas rannavalvurite leidmiseks konkursi välja mõne nädala eest ja Lehemetsa ütlust mööda saab tehisjärve ääres tööd kolm valvurit, mis tähendab, et kaks kohta on veel täitmata.

Lehemetsa tähelepanekut mööda on eelmiste aastate kogemusi arvestades võimalikud kandidaadid just gümnaasiumiealised hakkajad noored. Et mai viimastel nädalatel on nad kooliga veel hõivatud, jääbki seetõttu kandideerimine üsna viimasele minutile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles