Avalik käimla osutus kodutule odavaks öömajaks (2)

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huumori võtmes avaliku käimla ustele pandud mutri ja poldi tähis said mõne aja eest Paide Halduse juhatuse liikme Janno Lehemetsa eestvedamisel selgemini mõistetavad sildid, et vältida edaspidi vääritimõistmist.
Huumori võtmes avaliku käimla ustele pandud mutri ja poldi tähis said mõne aja eest Paide Halduse juhatuse liikme Janno Lehemetsa eestvedamisel selgemini mõistetavad sildid, et vältida edaspidi vääritimõistmist. Foto: Anne Põder

Paide kesklinnas paar kuud tegutsenud avaliku käimla kohta on kasutajad öelnud valdavalt kiidusõnu. Ometi on haldajad murelikud, sest külmal ajal tõotab tualetist kujuneda kodututele meelepärane ööbimispaik.

Käimlat hooldava Paide Halduse juhatuse liige Janno Lehemets ütles, et esimestel nädalatel tuli esmalt tegeleda ühe odavat öömaja otsinud kodutuga. «Ilmad olid siis veel külmad ning põrandaküttega puhas käimla oli kodutule tõenäoliselt sama meeltmööda ööbimiskoht nagu tavainimesele viietärnihotell,» lausus ta.

Esimese tähelepaneku tegi Lehemetsa ütlust mööda üks öösel tööl olnud taksojuht, kes märkas, et õhtul läks inimene WCsse ja punane hõivatust tähistav tuli põles öö läbi. «Ta andis meile teada ja hommikul läksime varuvõtmega vaatama, mis on juhtunud. Kuna me ei teadnud koristajaga, kes seal sees võib olla ja mis põhjusel, koputasime esmalt pikalt ja alles siis söandasime siseneda,» meenutas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles