Vastukaja: Jaak, elu Eestis on kümne aasta jooksul edasi arenenud

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva-Liisa Luhamets
Eva-Liisa Luhamets Foto: Erakogu

Eva-Liisa Luhamets

sotsiaalkaitseministri nõunik, Isamaa

12. juuni Järva Teatajas kirjutab riigikogu liige Jaak Madison, et riik saab ravimite ja abivahendite käibemaksust liigset tulu – unustades ära riigi toetuse suuruse, mis puuetega laste puhul ulatub 90 protsendini,  ning ilmselt mitte teadlik olles käesoleva aasta alguses kehtima hakanud ravimihüvitiste korrast, mis hüvitab kõrgendatud ravimivajaduse ja suurte ravimikuludega inimeste ravimitele tehtud kulutusi senisest oluliselt suuremal määral.

Kahetsusväärselt räägib Madison suisa kümne aasta tagusest  Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu korraldatud küsitlusest, millest selgus, et keskmiselt kulus pensionäril ravimitele seitse kuni kaheksa protsenti pensionist.

Riigikogu infotunnis samateemalisele küsimusele vastates märkis minister Kaia Iva, et kümne aasta jooksul on Eestis paljud asjad muutunud. Käesoleva aasta algul hakkas kehtima täiendav ravimihüvitise kord haigekassa soodusnimekirjas olevatele retseptiravimitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles