Jutt kuldmedalist ajas esmalt naerma

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ege Paberit kolib pärast kooli lõpetamist Tartusse, et sealse eluga end harjutada. Ta loodab jõuda enne uut õppeaastat töö kõrvalt ka suvest viimast võtta ja ülikooli esimeseks aastaks võimalikult palju energiat koguda.
Ege Paberit kolib pärast kooli lõpetamist Tartusse, et sealse eluga end harjutada. Ta loodab jõuda enne uut õppeaastat töö kõrvalt ka suvest viimast võtta ja ülikooli esimeseks aastaks võimalikult palju energiat koguda. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Esmaspäeval võõrustas Paide linnapea Priit Värk Vallitornis  õppureid, kes kevadel gümnaasiumi medaliga lõpetasid. Linna koolide õpilaste kõrval olid vastuvõtule palutud ka need Paide noored, kes gümnaasiumi lõputunnistuse koos medaliga väljaspool maakonda välja teenisid.

«Võime uhkust tunda küll. Linnapeana soovin, et need tiivad kannaks teid nüüd edasi. Esialgu ilmselt kaugemale, maailma uudistama ja kogemusi saama, aga et needsamad tiivad tooksid teid ikka siia tagasi ka. Praegu vaatate küll mind sellise näoga, et kes siis Paidesse tagasi tahab tulla. Loodan, et ikka leiate selle tee. Helgeid päid on meil hädasti vaja,» ütles Värk medalistidele.

Paide linnavalitsuse hariduse peaspetsialist Enn Lehtpuu märkis, et uhkust tasub Paidel tõesti tunda, sest medalisaak oli rikkalik. «Väga hea lõpetajate koosseis on täiskasvanute keskkoolis, kus on üks kuldmedali ja kolm hõbemedaliga lõpetajat,» ütles ta. Vastuvõtukutse oli saanud 11 medalisti. Linnavalitsus tunnustab ja tänab lõpetajaid nii oma kui ka mujal koolides tunnustusmedali, tänukirja ja rahalise kingitusega. Kuldmedalist  saab preemiaks 250 ja hõbemedalist 150 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles