Ajateenija ei kurda – toit nagu heas restoranis

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Gennert Osula (vasakul) marssis võidupühal juba ühe Kaitseliidu Järva maleva üksuse eesotsas. Sel pildil kätleb vastne lipnik maleva pealikku major Gabriel Rikbergi.
Frank Gennert Osula (vasakul) marssis võidupühal juba ühe Kaitseliidu Järva maleva üksuse eesotsas. Sel pildil kätleb vastne lipnik maleva pealikku major Gabriel Rikbergi. Foto: Germo Aabla /Järva Teataja

Järgmisel nädalal ootab paljusid ajateenistusse astuvaid noori ees aeg, mil 11 kuuks tuleb harjumuspärasest keskkonnast ja lähedastest inimestest eemale minna. Äsja ajateenistuse läbinud Frank Gennert Osula (20) jagab oma kogemusi.

Frank Gennert oli üks neist, kes käis eelmise suve alguses pealinnas laulu- ja tantsupeol, puhkas päeva ning pühkis seejärel Paide muusika- ja teatrimaja parklas bussi peale minnes koos üle poolesaja järvalasega kodukoha tolmu mõneks ajaks jalgelt.

Läbis esmalt Jõhvis sõduri aluskursuse, edasine teenistus viis teda nooremallohvitseri kursusega Tapale ja ajateenistusest kõike võttes Võrru reservrühmaülemate kursusele (kõnekeeli aspirandikursus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles