Pühakoja tornikiivrit ootab ees iluravi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi Rotary klubi asepresident Andres Tšumakov (paremal) ja rahvusvaheliste fondide komitee esimees Peeter Särg loodavad, et tornikiiver saab uue värvikatte järgmisel aastal.
Türi Rotary klubi asepresident Andres Tšumakov (paremal) ja rahvusvaheliste fondide komitee esimees Peeter Särg loodavad, et tornikiiver saab uue värvikatte järgmisel aastal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi rotariaanide eestvedamisel on laupäeval Türi Püha Martini kirikus heategevuskontsert, et koguda raha kiriku tornikiivri plekkkatte värvitöödeks.

Pealtnäha polegi Eesti ainsal värvilise tornikukega kiriku tornil viga midagi. Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektor Karen Klandorf aga teab öelda, et praegu on viimane aeg tornikiivri värvimist ette võtta, et ilmastikumõjude ja aja toimel plekkkatusesse tekkinud roostetäpid ei saaks edasi edeneda sedavõrd, et läbivaks muutuksid.

Rohkem kirikus Klandorfi teada vältimatuid töid lähiajal ette nähtud pole, kuigi tema hinnangul tuleks  krohvimist jätkata kiriku torniosal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles