Kohvikutepäevad vallutavad südameid ja koduhoove

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi linn võõrustas oma sünnipäeva puhul kodude ja ettevõtete õuedel-hoovides kohvikulisi juba seitsmendat aastat. Sel suvel tasub kohvikukultuuri austajatel aga seada sammud ka Imaverre ja Matsimäele.
Türi linn võõrustas oma sünnipäeva puhul kodude ja ettevõtete õuedel-hoovides kohvikulisi juba seitsmendat aastat. Sel suvel tasub kohvikukultuuri austajatel aga seada sammud ka Imaverre ja Matsimäele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimastel aastatel pole Eestimaa suvi – niipalju kui seda on – mõeldavgi ilma mõne kodukohvikute päevata. Pea igal nädalavahetusel on siin ja seal mõni kohvikutepäev, mil head-paremat pakutakse koduõuedes ja verandadel, aga ka ettevõtete hoovides. Mõne aasta eest Hiiumaalt Kärdlast alguse saanud tava on mandril jõudsalt kanda kinnitanud ning ka Järvamaa ei taha rongist maha jääda.

Aedlinnas Türil on ühepäevaste kodukohvikute pidamine seotud linna sünnipäevaga 2. juulil ning sel aastal ootasid juba seitsmendat korda Türil külastajaid enam kui kakskümmend kohvikut. Hoolimata sellest, et ilmataat sünnipäevalistega kaasa ei mänginud ning juuli teise päeva ilm sarnanes pigem septembrikuule, võtsid külalised lähemalt ja kaugemalt siiski tee jalge alla ja asutasid end Türi poole.

Suve jooksul on siin-seal üle Eesti võimalus sattuda mõnele kohvikute päevale, millest kuulsaimat korraldatakse Hiiumaal Kärdlas, kus on ära käinud peaaegu iga eestlane, kel õnnestunud augusti esimeseks nädalavahetuseks praamipilet broneerida. Kerge see pole, sest Kärdla kohvitantade eestvedamisel algatatud kohvikute päevast on kujunenud kultusüritus. Enam ei piirdu see ühepäevakohvikutega Kärdla linnas, vaid on laienenud üle Hiiumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles