Mesinik: Hea meeaasta ei tähenda, et peaks hindu langetama (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesiniku Lembit Liini mesilased pääsevad peagi väljateenitud puhkusele, sest taimede õitseaeg hakkab läbi saama.
Mesiniku Lembit Liini mesilased pääsevad peagi väljateenitud puhkusele, sest taimede õitseaeg hakkab läbi saama. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Samal ajal kui pikk põuaaeg valmistab põllumeestele peavalu, on see mesinikele andnud hoopis põhjust rõõmustada, sest tänavune saak neile pettumust ei valmista.

 «See aasta on tõesti mesinikele väga korda läinud, mett on hästi palju ja see oli väga kvaliteetne,» ütles Koerus mesilasi pidav Lembit Liin. Liini hinnangul on mesi tugevama maitsega ja tunduvalt tumedamat värvi kui möödunud aastal. Samuti väärib märkimist tänavuse mee eriti hea aroom.

Liin selgitas, et aroom on suuresti seotud põuaga. Muidu peavad mesilased nektarist niiskuse välja saamiseks seda aurutama, aga sellega kaotab nektar mingil määral oma lõhna. Põuaaja tõttu oli taimede nektar kuivem, mistõttu pidid mesilased seda ka vähem aurutama ja säilis tugevam aroom. Samas on mesi omakorda veidi kuivem kui möödunud aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles