Linnapilti ilustavad taimed vajavad neli tonni vett päevas

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumade ilmadega sooviksid töömehed vahetevahel ka ennast kasta.
Kuumade ilmadega sooviksid töömehed vahetevahel ka ennast kasta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel põuasel suvel on põllumeeste kõrval käed-jalad tööd täis ka kastjatel. Kui eelmistel suvedel oli Paide linnapildis kastmisautosid märgata üsna vähe, siis tänavu näeb neid lilleamplitesse ja -peenardele vett valamas iga päev.

SA Paide Haldus juht Janno Lehemets sõnas, et aasta on tõesti erakordne, tema mäletamist mööda oli nii kuum suvi ligi 15 aastat tagasi, kui sihtasutustki polnud veel loodud. «Minu praktikas on see esimest korda,» lisas ta. Võrreldes eelmise aastaga kulub Lehemetsa teada taimede kastmisele vett kordades rohkem. «Meil on päris suur töökoormus juures sellega, pea iga päev lastakse mitu tonnist vaati veest tühjaks,» ütles ta.

Lehemetsa selgitusel on kõige rohkem muret amplitega, mille tarvis on tehtud oma pumbasüsteem. Ka pole amplitele alati autoga kerge ligi pääseda. «Iga posti otsas on kaks taimekest. Ei ole nii, et lased korraga vaadi tühjaks ja lähed edasi. Töö on hästi ajamahukas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles