Hulk kooliuusikuid saab liitunud valdades suuremat toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünetehnik Triin Paabo kogub oma salongi koolitarbeid, mille kavatseb enne kooli algust jagada laiali neile peredele, kellel ranitsatoetusest ei jätku või kes seda üldse ei saa.
Küünetehnik Triin Paabo kogub oma salongi koolitarbeid, mille kavatseb enne kooli algust jagada laiali neile peredele, kellel ranitsatoetusest ei jätku või kes seda üldse ei saa. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kõik kolm Järvamaa valda maksavad ka tänavu esimese klassi minejatele ranitsatoetust, mis valdade ühinemise järel on paljudes piirkondades kerkinud tuntavalt, oma abikäe on peredele ulatanud ka osa järvalasi.

Toetuste suuruse määramisel vaatasid vallavalitsused üle eelmise aasta toetused ning lähtusid sellest, et ükski kooliuusik valdade ühinemisest ei kaotaks. See tähendab, et iga vald määras suurima toetuse, mida maksid selle piirkonna endised omavalitsused.

Järva vallas makstakse tänavu ranitsatoetust 130 eurot. Möödunud aastal varieerusid piirkonda jääva seitsme valla ranitsatoetused 65 eurost 130 euroni, seega enim võitsid ühinemisest Järva-Jaanis esimesse klassi astuvad lapsed, kelle toetus kerkis lausa poole suuremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles