Vanalinn jäi kohvikuta

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püüdis küll: veel kevadel tõi Vana-
linna kohviku juht Priit Põder uuendusena klientidele ka salatibaari, et lisaks kohvile-koogile ka veidi toekamat suutäit pakkuda. Klientide arv aga sellest ei kasvanud ning uuest nädalast suleb kohvik uksed.
Püüdis küll: veel kevadel tõi Vana- linna kohviku juht Priit Põder uuendusena klientidele ka salatibaari, et lisaks kohvile-koogile ka veidi toekamat suutäit pakkuda. Klientide arv aga sellest ei kasvanud ning uuest nädalast suleb kohvik uksed. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Veel tuleval esmaspäeval, mil Paide kesklinnas suvel väldanud ruumieksperimendile kontserdiga punkt pannakse, saavad linlased muusika nautimise kõrvale kohvi ja kergeid snäkke soetada Vanalinna kohviku väliletist, ent pärast seda jäävad toidukoha uksed suletuks. Veidi üle nelja aasta hubast kohvikut pidanud ettevõtja Priit Põder teeb kesklinnas selle äriga lõpu.

Põder sõnas kommentaariks, et tegelikult hakkas ta sulgemisplaane mõlgutama juba eelmisel aastal, pealegi oleks lähiajal nii ehk naa lõppenud ka rendileping, ent jätkas siiski äriga ka sel suvel.

Teade kohviku tegevuse lõppemisest tuli linnarahvale siiski üsna ootamatult. Selle põhjuseks nimetas Põder asjaolu, et maja, kus ta kohvikule ruume rentis, on vahetanud omanikku ja seda ootavad ees uued tuuled. Vähemalt esialgu pole vastne omanik Põdra teada kohviku jätkamisest huvitatud. «Mis ruumidest edasi saab, ma ei tea. Esialgu arvasin, et tuleb uus rentnik ja kohvik jätkab tegutsemist, sisustus on ju olemas. Uus omanik ei tahtnud sisustusest mitte midagi ja põhimõtteliselt jäävad talle tühjad seinad. Mida ta seal tegema hakkab või plaanib, seda infot mul pole,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles