Jõulutunne jõuab juba linnapilti

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva hommikul Türi puu juures redeli ja tööriistadega askeldanud Eleman OÜ töömees Arvi Vessel on arvamusel, et tuledesäras jõulupuu pakub advendiajal uhket vaatepilti.
Teisipäeva hommikul Türi puu juures redeli ja tööriistadega askeldanud Eleman OÜ töömees Arvi Vessel on arvamusel, et tuledesäras jõulupuu pakub advendiajal uhket vaatepilti. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Selles, et maas on lumi ja keset linna kinnitavad töömehed jõulupuu külge valguskette ja ehteid, pole iseenesest midagi kummalist. Just sellist pilti võisid esmaspäeval türilased ka näha. Imestama pani vaid see, miks kuuske juba enne mardipäeva jõuluehtesse sätitakse.

Türi Halduse energeetiku Urve Meeritsa selgitusel oli põhjus puht praktiline: õues olid parajad miinuskraadid ning maapind kuuse ümber samuti külmunud.

See aga on oluline, sest vastasel juhul jääks tõstuk, millelt töömehed puule valguskette paigaldavad, pehmesse pinnasesse kinni ja rikuks selle ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles