Türi põhikool jaguneb uue maja ehituse ajal kolmeks

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi ühisgümnaasium
Türi ühisgümnaasium Foto: Erakogu

Septembri keskel saabus Türi vallale rõõmustav teade, et valitsus toetab uue põhikoolihoone ehitust 5,2 miljoni euroga. Sellega kaasnes ka mure, kuhu panna ehituse ajaks õppima IV–IX klasside õpilased. Selge oli, et kindlasti kulub ehituseks terve aasta ja võib-olla veel rohkemgi.

Parima asenduspinnana pakuti välja Türi ühisgümnaasiumi käsutuses olev Tolli tänava koolimaja, kus pealtnäha tundub pinda jätkuvat. Koolide juhtkondade ühisnõupidamiste käigus selgus aga, et kahjuks maja mõlema kooli vajadusi täielikult ei rahulda.

Novembris kirjutas Järva Teataja, et algklassid jäävad ikka oma majja Hariduse tänavas ning VI–IX klassid kolivad ehituse ajaks Türi ühisgümnaasiumi, kus igal klassil on oma ruum. Nüüd on selgunud, et IV-V klassid kolivad endise kolledži majja (Viljandi 13b). Sobilik lahendus on leitud nii põhikooli õpetajate toale, muusikaklassile kui ka garderoobidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles