Rahvaarv kukub aina lähemale 30 000-le

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Järvamaa elanikkond kahaneb endiselt, viimase aastaga on jäänud vähemaks 395 inimest. Kõige suurem kaotus on olnud Paide linnas: aastaga 164 inimest, mis moodustab elanikkonnast 1,5 protsenti.

Paide linnapea Priit Värgile suundumus üllatusena ei tule, kuid näitaja on mõneti paranenud, sest 2017. aasta jooksul lahkus 232 inimest. «Eks eelmisel korral oli lahkujaid rohkem seetõttu, et just enne seda oli autokampaania, et saada linnas kokku 11 000 elanikku. See tõi siia hulk inimesi, kes tõenäoliselt pärast kampaaniat registreerisid end uuesti Paidest välja,» selgitas ta.

Värk on seda meelt, et elanike vähenemist võib tulevikus ehk pehmendada Tallinna–Tartu maantee Mäoni neljarealiseks ehitamine, mis toob Tallinna ajaliselt lähemale. «Võib loota, et osa inimesi, kes on siit töö pärast Tallinna läinud, kaalub igapäevast pealinna vahet sõitmist ja otsustab tulla siia, kus kinnisvarahinnad on odavamad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles