Autokerede vahel käisid sõjavõtted

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«East side» viitab filmis olevale vastasseisule. Ühe suure kortermaja lapsed on need, kes on sõjajalal. Ühed, filmi peategelased, nimetavad ennast «west side» ja teised, pildil olevad pahalased, on «east side».
«East side» viitab filmis olevale vastasseisule. Ühe suure kortermaja lapsed on need, kes on sõjajalal. Ühed, filmi peategelased, nimetavad ennast «west side» ja teised, pildil olevad pahalased, on «east side». Foto: Fidelia Regina Randmäe

Aasta ei alanud Järva-Jaani vana­tehnika varju­paigale tavaliselt, lumme mattunud eksponaatide ja rahuliku õhustikuga. Oh ei, kaugel sellest. Varjupaigas käis sõda ja see kõik võeti kaame­ratega üles.

Projekti produtsent, kolman­da kursuse filmitudeng Mirjam Korsten selgitas, et Järva-Jaa­nis tegid nad üht osa oma uuest lühifilmist. «Meie film kulmi­neerub sõjaga, meil on seal kaks lastekampa, kes elavad ühes ja samas kortermajas, kuid omavahel hästi läbi ei saa,» ütles ta.

Korsten täpsustas, et ühel hetkel otsustavad peategelased, et neil on villand ja nad kuuluta­vad teistele lastele välja sõja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles