Maitsemeelt tuleb arendada juba lasteaias

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab lasteaedade kokkadele toiduvalmistamiseks soovitusi.
Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab lasteaedade kokkadele toiduvalmistamiseks soovitusi. Foto: Anne Põder/Järva Teataja

Teisipäeval jagas tuntud toitumisnõustaja Erik Orgu Järvamaa lasteaedade kokkadele õpetussõnu, kuidas menüüd mitmekesistada ja tervislikumaks teha.

Enne kohtumist saatsid kokad Orgule lasteaia nädalamenüü, et koolitaja saaks aimu, mida lapsed tavapäraselt söövad. «Pean tunnistama, et 30 aastaga, kui mina lasteaias käisin, pole suurt midagi muutunud,» ütles ta. «Ometi on tänapäeval saada oluliselt rohkem toiduaineid ja tervislikumaid retsepte.»

Orgu hinnangul pole toidud halvad, kuid need on igavad ja maitsevaesed. «Laste maitsemeelt tuleks juba lasteaias arendama hakata, et nad oskaksid noorukieas targemaid ja tervislikumaid valikuid teha,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles