Juuksurist keevitajaks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keevitajate juhendaja, juuksur Helen Truska Rakvere ametikooli Väike-Maarja õppekohas. Tõestamas, et hakkajad naised saavad kõigega hakkama.
Keevitajate juhendaja, juuksur Helen Truska Rakvere ametikooli Väike-Maarja õppekohas. Tõestamas, et hakkajad naised saavad kõigega hakkama. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Rakvere ametikooli õpetaja» ütleb silt Koerust pärit Helen Truska (25) rõivastel. Selle õigusega avab ta Väike-Maarja õppekoha praktikabaasis õpetajatele mõeldud kabineti ukse, endal juuksed patsis, küüntel roheline lakk helkimas.

Ühesõnaga õpetaja mis õpetaja. Küll tekib küsimus, mida ta võiks õpetada. Vahest etiketti? Või hoopis toiduhügieeni? Kas võib juhtuda, et tulevased pagarid saavad Helenilt näpunäiteid kooli õppeköögis?

Kui nii, siis pagarid on kolm tursket noormeest, kes temalt töökäsku ootavad. Pagarikoda aga metallitööks mõeldud õppeklass. Keevituslabor, kui täpsem olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles