Säreveres hakatakse soomusväge edendama

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem- ja vähemsoomustatud tehnikat on Eesti kaitseväes kasutusel omajagu. Nüüd on aeg jõudnud sinnamaani, et  kogu selle tehnikapargi hooldamiseks on vaja spetsialiste koolitada. Pildil testib Pioneeripataljon Pasi soomuki maastiku läbivuse võimekust.
Rohkem- ja vähemsoomustatud tehnikat on Eesti kaitseväes kasutusel omajagu. Nüüd on aeg jõudnud sinnamaani, et kogu selle tehnikapargi hooldamiseks on vaja spetsialiste koolitada. Pildil testib Pioneeripataljon Pasi soomuki maastiku läbivuse võimekust. Foto: Ardi Hallismaa/Eesti kaitsevägi

Sel sügisel koolitatakse Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere õppekohas soovijaid sinasõbraks mitte ainult põllumajandustehnika ja sõiduautodega, vaid ka soomukitega. Uus eriala avatakse Eesti kaitseväe vajadusi silmas pidades.

Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin kinnitas, et soomustehnika tehnik-mehaaniku eriala puhul on tegemist Eesti koolimaastikul unikaalse erialaga, mille õppekava panid nad kokku koostöös kaitseväega.

Kuidas aga selle kõigeni jõuti? «Eks peab lahtiste silmade ja kõrvadega ringi käima,» selgitas Oselin. «Algatus tuli sel korral kaitseväelt ning pooljuhuslikult sain ma sellest huvist teada. Võtsin aga sõnasabast kinni, leppisin kokku esimese kohtumise ja pärast mitmeid kuid tehtud eeltööd oleme sealmaal, et sügisel saame uue erialaga alustada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles