Lauljad parandasid hindeid, tantsijad teenisid kümne

Merit Männi
Copy
Laupäeval Türil toimunud sega- ja naiskooride proovipäev oli pikk ja väsitav ning kohati tuli dirigentidel saalitäiele lauljatele meelde tuletada, et laulmine on eelkõige siiski rõõmustav tegevus.
Laupäeval Türil toimunud sega- ja naiskooride proovipäev oli pikk ja väsitav ning kohati tuli dirigentidel saalitäiele lauljatele meelde tuletada, et laulmine on eelkõige siiski rõõmustav tegevus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aprilliga lõpeb taidlejatel laulu- ja tantsupeo eelproovide ring. Eelmise aasta sügisest harjutatud laulud-tantsud-pillilood peaksid olema juba sedavõrd selged, et jääda valikusõelale ja juulis pealinna peole sõita.

Eelmisel pühapäeval kogunesid Türi kultuurikeskusesse üldlaulu- ja tantsupeo «Minu arm» maakondlikku teise eelproovi kaheksa sega- ja kolm naiskoori. Kokku tuli ligi 260 lauljat, et koorijuhtide Triin Kochi, Heli Jürgensoni, Peeter Perensi, Ingrid Roose ja Andrus Siimoni õpetusel lauludele veel viimast lihvi anda.

Proovipäev oli pikk ja väsitav. Kohati tuli dirigentidel saalitäiele lauljatele meelde tuletada, et laulmine on siiski rõõmustav tegevus ja tegelikult tahavad nemadki, et võimalikult palju Järvamaa koore suvel pealinna laulukaare alla pääseks. Kui peo kunstiline juht Peeter Perens lavalt saali hüüdis, et järvalastel on rütmid paremini kätte õpitud kui ükskõik millises Eestimaa nurgas, kus ta lauljaid üle kuulamas käinud, kerkisid kiidetavatel suunurgad taas ülespoole ning lauluviis võeti veel innukamalt üles. Eks kogenud dirigendid juba teadsid, millistele nuppudele vajutada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles