Paide noored viivad eesti rahvakultuuri ookeani taha

Anne Põder
Copy
Rahvatantsurühm Kabujalakesed ja nende juhendajad Kerli Sirila (vasakul) ja Helen Trug sõidavad Ameerikasse eesti tantsukultuuri tutvustama.
Rahvatantsurühm Kabujalakesed ja nende juhendajad Kerli Sirila (vasakul) ja Helen Trug sõidavad Ameerikasse eesti tantsukultuuri tutvustama. Foto: Lisette Haug

Laupäeval alustab Paide Hammerbecki põhikooli rahvatantsijate seltskond teekonda Ameerika Ühendriikidesse, et astuda üles eesti rahvakultuuri tutvustava kavaga sõpruslinna Westminsteri üritustel.

Kooli huvijuht Helen Trug selgitas, et kutse Ameerikasse esinema minna tuli aasta algul üsna ootamatult. «Aga kui kutsutakse, tuleb minna,» ütles ta. Seekord andis kool võimaluse pika esinemisreisi ette võtta seitsmele VI ja VII klassi õpilasele ning ühele IX klassi noormehele. Neid saadavad rühma juhendajad Helen Trug ja Kerli Sirila.

Trug märkis, et lühikese ajaga tuli neil tantsijatega kokku panna eeskava. «Suutsime ette valmistada umbes pooletunnise esinemise. Meilt küsiti algul isegi tunnist eeskava, kuid nelja tantsupaariga pole võimalik nii pikka aega ära täita,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles