Liiklustalgutel rahustasid politseinikud liiklust eri paikades üle Eesti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesknädalal toimusid viiendat korda liiklustalgud. Politseinikud mõõtsid kiirust ja rahustasid liiklust üle Eesti eri paigus, mida liiklejad ise talgute kaardil probleemsete kohtadena märkisid.

Järvamaal esitati probleemsete kohtadena kokku 51 paika, millest politsei kontrollis kolmapäeval ära ligi pooled. Talgute jooksul ära märgitud kohtade kontrollimisel osales Järvamaal 12 politseinikku.

Paide patrulltalituse juht Halar Hallimäe ütles, et kiiruseületus vormistati 20-le juhile. Rikkumistest 12 olid väiksemad rikkumised (kiirust üle kuni 20 km/h), kuuel juhil fikseeriti kiiruseületus vahemikus 21–40 km/h ja kahel juhil 41–60 km/h. «Neist üks põhjendas oma ulatuslikku kiirustamist sellega, et ruttas Tartusse kinno, teine aga arvas, et sõitis kiirteel,» täpsustas ta. «Lisaks vestlesime 17 juhiga, kellele tehti suuline hoiatus. Näiteks juhul, kui ületati kiirust väga vähesel määral, sõidukil puudus ülevaatus, esines rike tuledel või rikkus jalgrattur liikluseeskirja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles