Kreeklasest õpetajat hoiab koolimelu noorena

Copy
Ioannis Basdanis on veetnud pea kogu elu klassiruumides, kuid ei saa sellest küllalt. Ta armastab õpetamist ja koolimelu nõnda palju, et kavatseb jätkata seni, kuni on tervist antud.
Ioannis Basdanis on veetnud pea kogu elu klassiruumides, kuid ei saa sellest küllalt. Ta armastab õpetamist ja koolimelu nõnda palju, et kavatseb jätkata seni, kuni on tervist antud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui Ioannis Basdanis möödunud õppeaastal esimest korda Koigi koolis õpilaste ette astus, olid õpilased veidi kohmetud. Võõristav tundus nii õpetaja lõunaeuroopalik välimus kui ka asjaolu, et harjumuspäraselt emakeeles tema poole pöörduda ei saanud.

Nii ei jäänud üle muud, kui tuli vaikselt inglise keelt purssima hakata. Mõnele õpilasele oli see esiti suurem katsumus kui teistele, aga aja jooksul tuli julgust juurde. Kadus hirm vigu teha ja suhtlus muutus samm-sammult ladusamaks.

Nüüd on 62aastane kreeklane õpilastega ühise keele leidnud. Ja mitte ainult Koigi V–IX klasside, vaid ka Paide Hillar Hanssoo põhikooli VIII ja IX klassi õpilastega, keda ta samuti sel õppeaastal harib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles